21 Νοε 2014

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού του δικού μας Ντίνου Δημόπουλου

- Προβολή στον Μακρυγιάννη της ταινίας που γυρίστηκε στην Κόπραινα
- Ο Πέτρος, η Ανθούλα, ο Πάνος, το Κοχύλι, η ομορφιά και η ασχήμια της ζωής
- Δείτε το video της ταινίας

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού: 
Προβολή της ταινίας και αφιέρωμα στο Ντίνο Δημόπουλο.
   Μια βραδιά αφιερωμένη στο Δικό μας Ντίνο Δημόπουλο θα είναι το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μμ. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, θα γίνει η προβολή της ταινίας του «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο ίδιο το δημιουργό της, το Ντίνο Δημόπουλο.
   Οι φίλοι του Συλλόγου μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μια δυνατή, ηθογραφική ελληνική ταινία, που μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα του ίδιου του Ντίνου Δημόπουλου, γυρισμένη στον τόπο μας την Κόπραινα, πλαισιωμένη από ηθοποιούς συμπολίτες μας, που έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται.
   Στην εκδήλωσή μας είναι προσκεκλημένος ο γιος του Χρήστος Δημόπουλος, που θα μιλήσει για τον σκηνοθέτη ηθοποιό και συγγραφέα πατέρα του, καθώς και ο Σχολικός Σύμβουλος Σαλωνίτης Πάνος και ηθοποιοί που έπαιξαν και θα μιλήσουν για την ίδια την ταινία.

Το ΔΣ του Μακρυγιάννη

   Είναι μια πανέμορφη ταινία, που την έχω δει 3-4 φορές και κάθε φορά την έβλεπα υπό διαφορετική οπτική γωνία. Επειδή, πολλοί δεν θα μπορέσουν για διάφορους λόγους να παρευρεθούν στην αίθουσα του Μακρυγιάννη, δείτε εδώ στον Τηλεβόα, το video της ταινίας, που η ιστορία της έχει ως εξής: 
   Στο Κοχύλι, ένα παραθαλάσσιο χωριό του Αμβρακικού κόλπου, στη δεκαετία του '30, ο 8χρονος Πέτρος, το ευφάνταστο παιδί ενός τελωνοφύλακα και η μικρή Ανθούλα, γνωρίζονται και ζουν με τη φαντασία τους εκπληκτικές περιπέτειες μέσα σε μια φύση οργιαστικής ομορφιάς. 
   Αργότερα θα συναντήσουν τον Πάνο, ένα φυματικό αγόρι που σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής είναι εγκαταλελειμμένο να πεθάνει σε ένα καλύβι στην άκρη του κόλπου και μαζί του θα γνωρίσουν την άσχημη πλευρά της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.