20 Οκτ 2014

Μια υπέροχη μέρα στο Ζεύκι - ΦΩΤΟ

"Σε τούτ' την τάβλα που 'μαστε, σε τούτο το τραπέζι" περνάμε ζεύκι, με χορό, κρασί, εκλεκτό μεζέ, καλή παρέα και πολύ κέφι...

   Όσοι είχαν την τύχη, χθες το μεσημέρι, να βρεθούν στο Ζεύκι, το Οινοποιείο-Ταβέρνα του Κώστα Βασιλείου, στον Βαθύκαμπο Κεντρικού, ξέρουν ότι όσα έγραφα προχτές (δείτε εδώ), για την 2η Γιορτή Κρασιού που διοργάνωνε χθες ο Κώστας, αποδείχτηκαν... λίγα!!!
   Τα είπε όλα ο γιατρός, ο πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων και Αδελφοτήτων της Δ.Ε. Αθαμανίας, στον χαιρετισμό που θα διαβάσετε παρακάτω.
   Ο πρόεδρος Αντώνης Κοντός απευθύνθηκε στον "πρόεδρο" Κώστα Βασιλείου, λέγοντας:
   "Θα θέλαμε, όλοι οι φορείς της περιοχής, να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Βασιλείου, τον πρόεδρο, όπως τον αποκαλούμε, μιας και τελευταία ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, που για δεύτερη χρονιά εφέτος κάνει αυτή την όμορφη εκδήλωση, την μοναδική γιορτή κρασιού στα Τζουμέρκα!
   Ο Κώστας Βασιλείου είναι ένας βαθύτατα σκεπτόμενος άνθρωπος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει μια μικρή ανάπτυξη στην περιοχή μας, προσπαθεί με αυτή την όμορφη επένδυση που έκανε στον τόπο μας, ένα στολίδι θα έλεγα για την περιοχή μας, να αποδείξει πως παρόμοιες τέτοιες μικρές επενδύσεις μπορούν να ζήσουν αρκετές οικογένειες.
   Μας δείχνεις επίσης πρόεδρε πως αυτός ο ευλογημένος τόπος, που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί, βγάζει πολύ καλά προϊόντα, πολύ καλό κρασί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η φήμη του έχει φτάσει μέχρι τον Καναδά και δεν είναι τυχαίο που σε αυτή εδώ την μικρή περιοχή παράγονται περισσότεροι από 50 τόνους κρασί. Η προσπάθειά σου αυτή μας δείχνει πως η παραγωγή των δικών μας προϊόντων είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
   Κατάφερες Κώστα μου η ταβέρνα σου να γίνει ναός του Βάκχου και όλοι όσοι έρχονται να περνάνε Ζεύκι. Να θυμίσω πως ζεύκι σημαίνει φαγοπότι, σημαίνει τσιμπούσι, είναι λέξη που την έχουμε πάρει από τους Τούρκους.
   Συνέχισε πάντα έτσι πρόεδρε, με τις προσπάθειές σου και εμείς θα είμαστε περήφανοι για εσένα και θα σε αγαπάμε"

    Όσοι δεν μπορέσατε να ανηφορίσετε στα Τζουμέρκα, θα προσπαθήσω να σας βάλω στο πνεύμα με  λίγες φωτογραφίες:










Σε τουτ’ την τάβλα που ‘μαστε,
γραμμένα μαύρα μάτια μου,
σε τούτο το τραπέζι,
τρεις μαυρομάτες μας κερνούν.

Τρεις μαυρομάτες μας κερνούν,
γραμμένα μαύρα μάτια μου,
και οι τρεις καλές κοπέλες,
η μια κερνά με το γυαλί.

Η μια κερνάει με το γυαλί,
γραμμένα μαύρα μάτια μου,
και η άλλη με την κούπα,
κι η τρίτη η μικρότερη.

Κι η τρίτη η μικρότερη,
γραμμένα μαύρα μάτια μου,
με μαστραπά στο χέρι,
κέρνα μας ρούσα μ’, κέρνα μας γλυκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.