25 Οκτ 2014

Ταρακουνήθηκε η Άρτα από σεισμό 5,2 R

Το επίκεντρο ήταν στον Αμβρακικό, 25 χλμ νότια της Άρτας

   Ήταν η ώρα 2:43, χθες το βράδυ, όταν οι Αρτινοί τινάχτηκαν στον ύπνο τους, από ένα δυνατό ταρακούνημα. Εγώ τουλάχιστον, που μένω στην περιοχή του Τριγώνου, όπου το έδαφος δεν είναι και τόσο στέρεο, τον αισθάνθηκα ιδιαίτερα ισχυρό και μου έδωσε την αίσθηση ότι είχε μεγάλη διάρκεια.


   Από εκείνη την ώρα, μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από δέκα σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή, μεγέθους 2,2 έως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
   Διάβασα στο internet διάφορες εκδοχές για τον σεισμό της νύχτας. Άλλοι έγραφαν για 5,2 Ρίχτερ, άλλοι για 5,4, βρήκα μέχρι και είδηση ότι ήταν διπλός σεισμός, 5,1 και 5,2, με 1 λεπτό διαφορά ο ένας από τον άλλον και μερικά χιλιόμετρα απόσταση των δύο εστιών.
   Επειδή θεωρώ πιο αξιόπιστο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναδημοσιεύω το δικό του κείμενο:
   Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας σημειώθηκε στις 23:43 μ.μ χθες το βράδυ στην Άρτα.
   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα ΝΝΑ της Άρτας στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου ή 249 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
   Η σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους Αρτινούς, καθώς ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, τραυματισμοί, ή άλλα προβλήματα, όπως αναφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση 'Αρτας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Πρέβεζα και στα νότια των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.