30 Σεπ 2014

Ανακοίνωση για τα πλαστά πτυχία στο Νοσοκομείο της Άρτας από τον Σύλλογο Εργαζομένων

- Από τους 750 εργαζόμενους, βρέθηκαν μόνο 3 με παραποιημένους τίτλους σπουδών
- Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς θα μας βρουν απέναντι
- Αυτοί που μετέτρεψαν το Δημόσιο σε «λάφυρο», ΔΕΝ μπορεί να είναι τιμητές των πάντων!
Ας ψάξουν στις «αυλές» τους και στα κιτάπια τους και θα τα βρουν όλα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ ΑΡΤΑΣ
Δελτίο Τύπου 
Για την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών στο Νοσοκομείο Άρτας 
   Η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων του Δημοσίου, είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στο σύνολο του Δημόσιου τομέα. Και ειδικά στο Νοσοκομείο Άρτας είναι μια διαδικασία που βρίσκεται στο τέλος της και που τα αποτελέσματα της είναι πλέον γνωστά.
   Όταν αυτή ξεκίνησε τότε, συνολικά η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι θα βρει χιλιάδες υπαλλήλους που έχουν παρανομήσει σ΄ αυτό το θέμα. Η ζωή έδειξε ότι κάπως αλλιώς είναι τα πράγματα. Τουλάχιστον στο δικό μας εργασιακό χώρο, των συνολικά 750 εργαζόμενων, βρέθηκαν μόνο τρεις με παραποιημένους τίτλους σπουδών.
   Από την αρχή της διαδικασίας δηλώσαμε σε όλους τους τόνους σαν Σύλλογος Εργαζομένων ότι τέτοια φαινόμενα διαφθοράς θα μας βρουν απέναντι.
   Τώρα, ένα χρόνο μετά, και μετά την μαζική αντίδραση των εργαζόμενων στην επιχειρούμενη «αξιολόγηση» και την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου στην πράξη, η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδέσει τις διαδικασίες του ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών με την αξιολόγηση, δυο πράγματα τελείως διαφορετικά, απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και την παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του Ελληνικού Λαού.
   Η επιχειρούμενη «αξιολόγηση» των Δημοσίων υπαλλήλων είναι μια αντιδραστική διαδικασία, που δεν εφαρμόζεται πουθενά αλλού σε παγκόσμια κλίμακα (είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα) και που έχει σαν άμεσο στόχο την δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής «διαθέσιμων» προς απόλυση εργαζόμενων και σαν συνολικό στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, την επιπλέον μείωση των αποδοχών, την κατάργηση του βασικού μισθού της κάθε κατηγορίας (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) και την προώθηση του «ατομικού» μισθού.
    Είναι προφανές ότι κανείς μας δεν εμποδίζει την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των τίτλων σπουδών. Μάλιστα τους καλούμε να ψάξουν πολύ βαθιά μέχρι και τις «αυλές» τους.
   Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, αυτοί που κυβερνούν και κυβερνούσαν επί χρόνια και που μετέτρεψαν τον Δημόσιο τομέα σε «λάφυρο», ακόμη και κάθε φορά που άλλαζε υπουργός μέσα στην ίδια κυβέρνηση, αυτοί που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος και «διόριζαν», αυτοί που τόσα χρόνια εξέθρεψαν τέτοιου είδους αντιλήψεις και απόψεις και που, υπό την πολιτική «ανοχή» τους, γέμιζαν τα γραφεία, ΔΕΝ μπορεί να είναι τιμητές των πάντων! Ας ψάξουν λοιπόν στις «αυλές» τους και στα κιτάπια τους και θα τα βρουν όλα!
   Μέχρι τότε όμως, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος.
   Θα μας βρουν απέναντι στην διάλυση του Δημόσιου Τομέα, στην μετατροπή σε εργασιακή ζούγκλα των εργασιακών χώρων, στο ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και του Δημόσιου πλούτου, στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών.
   Οι εργαζόμενοι κι η κοινωνία θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει!
   Καμιά υποχώρηση - Η νίκη θα είναι δική μας

Άρτα, 26 Σεπτέμβρη 2014
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας.

σημ. Τηλεβόα: Ο Προκρούστης όμως Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τους 3. Έχει τάξει χιλιάδες στην τρόικα. Έτσι, βάζει τους εργαζόμενους στο κρεβάτι και λέει ότι υποχρεωτικά πρέπει το 15% να αξιολογηθεί με τον βαθμό "ΚΑΚΩΣ". 
   Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Άρτας, το 15% είναι 113 εργαζόμενοι. Οι 110 (πέρα από τους 3 με τα πλαστά πτυχία) περισσεύουν από την Προκρούστειο κλίνη και πρέπει να πετσοκοφτούν. Κι ας εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Κι ας εργάζονται απλήρωτοι νυχτερινά και αργίες.
   Για να γεμίσει η δεξαμενή των "διαθέσιμων" και να ικανοποιηθούν οι πάτρωνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.