6 Αυγ 2014

Οι Φοροτεχνικοί Άρτας - Φιλιππιάδας για τα... όργια του ΕΝΦΙΑ!!!

Διαβάστε τι προτείνουν να κάνουν οι φορολογούμενοι

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
   Το Υπουργείο Οικονομικών, «συνεπές» για ακόμη μια φορά, κατάφερε κατακαλόκαιρα να δημιουργήσει αναταραχή τόσο στους Έλληνες φορολογούμενους όσο και στους Λογιστές Φοροτεχνικούς.
   Ερμηνεύοντας τα Εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ειδικά για το Νομό Άρτας, εντοπίσαμε αμέσως από πού προερχόταν το πλεόνασμα (σημ. Τηλεβόα: Έτσι, φτιάχνω κι εγώ πλεόνασμα!!!)στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ που μας ενημέρωνε το Υπουργείο τις προηγούμενες ημέρες.
   Προέρχεται από τα λάθη, που καλείται τώρα άμεσα το Υπουργείο να διορθώσει πριν την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στις 29/8/2014. Τα λάθη εντοπίζονται στις παράλογες αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων στο Νομό Άρτας, εκτός της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αρταίων, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ακινήτων γιατί το Υπουργείο αποφάσισε να υπολογίσει όλα τα οικόπεδα του Νομού με την τιμή 95 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αντικειμενική αξία που αναλογεί στην πιο φθηνή ζώνη στο Δήμο Αρταίων που είναι η περιοχή της Ελεούσας.
   Στα Εκκαθαριστικά που αναρτήθηκαν στο taxisnet δεν έχουν υπολογιστεί και οι μειώσεις καθώς και οι απαλλαγές που προβλέπονται από το Νόμο 4223/2013. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα ημιτελή κτίρια δεν έχει υπολογιστεί η έκπτωση 60%.
   Η Ένωσή μας έχει ενημερώσει τους Βουλευτές του Νομού για τα λάθη αυτά από την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και θα πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση και μετά να γίνουν οι διορθώσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο πραγματικός φόρος ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερος από την πρώτη δόση που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος έως τις 29/08/2014. Άλλωστε, δεν ευθύνεται αυτός για τα λάθη αυτά.
   Σαν Ένωση προτείνουμε στους φορολογούμενους, ειδικά αυτούς που έχουν ιδιοκτησίες σε Δήμους εκτός του Δήμου Αρταίων ή ημιτελή κτίσματα σε όλο το Νομό, να περιμένουν μετά τις 20/8/2014 να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα με το φόρο ΕΝΦΙΑ, για να δούμε πώς και εάν το Υπουργείο θα καταφέρει να διορθώσει τα σοβαρά λάθη.
   Τέλος τα στελέχη του Υπουργείου, σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την δουλειά τους πιο επαγγελματικά. Μπορούσαν κάλλιστα να εντοπίσουν, μέσα από τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία, την οποία άλλωστε χρησιμοποιούν, και να διαπιστώσουν ότι ένα οικόπεδο 1.000 τ.μ. σε χωριό, αντικειμενικής αξίας 8.000 Ευρώ, δεν μπορεί να εμφανίζεται στο Εκκαθαριστικό Του ΕΝΦΙΑ με αξία 95.000 Ευρώ .

                                        -Ο-                                         -Ο-
                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                  ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ

3 σχόλια:

  1. Που ήταν οι φοροτεχνικοί της Άρτας από τον Ιανουάριο που δημοσιεύθηκε ο Ν, 4223/13 περί ΕΝΦΙΑ;
    Πότε ανέδειξαν το επερχόμενη πρόβλημα και ποιούς ενημέρωσαν;
    Απο μ. Χ. προφήτες εχουμε χορτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιπτωση στις ΣΚΙΑΔΑΔΕΣ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ. Χερσο κτημα 11, 3 στρ. στα 200 μ απο την εκκλησια (αρα εντος οικισμου) με ετοιμορροπο κτισμα 58 μ2 του 1898 δινει αντικειμενικη οικοπεδου 1.079.000 € (95.000 €/ στρ).
    Ο ιδιοκτητης εχει σπιτι + οικοπεδο στην ΑΘΗΝΑ με αντικειμενικη 246.000€.
    Λογω του παλιοσπιτου στο χωριο πληρωνει και συμπληρωματικο φορο 6.851 € περαν του ΕΝΦΙΑ=646 € ( μηδενικος συμπληρωματικος φοροςγια τα 246.000 των ΑΘΗΝΩΝ). Συμπερασματα: 1) Κυριε Χαρδουβελη προτεινω τους συμβουλους σας για βραβειο ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2) Κυριε Σαμαρα φερτε το ΣΕΙΧΗ του ΚΑΤΑΡ να επενδυσει στις ΑΛΠΕΙΣ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ για να δουμε επιτελους αναπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην εφησυχάζουμε με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για επαναφορά των αξιών των οικοπέδων στα επίπεδα του ΦΑΠ 2013
      Των αξιών είπε όχι και των φόρων του ΦΑΠ 2013
      Η βεβαίωση 3,2 δις ευρώ απο τον ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένη για την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2014
      Μήπως η μείωση των αξιών των οικοπέδων γίνεται για κατεναυσμό και μόνο της λαικής αγανάκτησης και παράλληλα αυξηθούν οι συντελεστές φόρου σε κτίσματα , οικόπεδα ,αγροτεμάχεια προκειμένου να πιάσουν τα 3,2 δις τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα με την ΤΡΟΙΚΑ;
      Ο χρόνος θα δείξει εάν για μιά ακόμη φορά μας κοροιδεύουν.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.