13 Αυγ 2014

Παρολίγον φονικό στο γλέντι της Σκουληκαριάς, με θύμα 22χρονη

Η σφαίρα σφηνώθηκε δίπλα στη σπονδυλική της στήλη

   Αυτό που συνέβηκε τα ξημερώματα Τρίτης 12 προς Τετάρτη 13 Αυγούστου, στην Σκουληκαριά της Άρτας, αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή μας.
   Θα σας αναφέρω το περιστατικό, όπως μου το διηγήθηκαν άνθρωποι της περιοχής:
   Χθες το βράδυ, στην Σκουληκαριά γινόταν γλέντι σε καφενείο του χωριού. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες εκδηλώσεις, εκεί βρίσκονταν και μια ομάδα (οικογένεια;) Ρομά, οι οποίοι πουλούσαν ξηρούς καρπούς, μπιχλιμπίδια κλπ. Κατά την διάρκεια του γλεντιού έγινε αντιληπτό ότι υπήρξε διάρρηξη σε σπίτι του χωριού και αυτομάτως οι υποψίες έπεσαν στους «γύφτους»...
   Και κάπου εκεί, το πράγμα άρχισε να «ξεφεύγει». Στον χώρο που γινόταν το γλέντι κατέφθασαν τρεις (κατ' άλλους τέσσερις) άντρες, που ανέλαβαν αυτόκλητα τον ρόλο του αστυνομικού, του ανακριτικού υπαλλήλου, του εισαγγελέα, του δικαστή και του δήμιου και επιτέθηκαν στους Ρομά, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικευμένη σύρραξη, κατά την οποία ξυλοκοπήθηκαν και ανήλικοι.
   Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, κάποιος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα μια 22χρονη κοπέλα Ρομά, η οποία σωριάστηκε αιμόφυρτη. Επακολούθησε, όπως ήταν φυσικό, πανζουρλισμός, ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε και κλήθηκε αστυνομία και ασθενοφόρο.
   Η 22χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ τυχερή, καθώς η σφαίρα είχε σφηνωθεί δίπλα στη σπονδυλική της στήλη. Χειρουργήθηκε και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
   Δεν γνωρίζω εάν οι Ρομά ήταν (ή δεν ήταν) ένοχοι για τη διάρρηξη. Σίγουρα, όμως, ούτε ο Ράμπο της Σκουληκαριάς το γνώριζε. Κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει για κάποιον που βγάζει πιστόλι και πυροβολεί μια κοπελίτσα, επειδή την θεωρεί ένοχη διάρρηξης.
   Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και σύντομα θα συλληφθεί ο δράστης. Ας ελπίσουμε ότι η ανάκριση θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς, από τις μαρτυρίες, διαφαίνεται ότι το θέμα ίσως να έχει κι άλλες διαστάσεις, πέρα από τις ποινικές…


4 σχόλια:

  1. Όχι και όπλο είπαμε οκ ότι κλέβουν το ξέρουμε αλλά δεν έχουμε κάνα δικαίωμα να αφαιρέσουμε ανθρώπινη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε τηλεβοα μηπως ξεχνας τα ποσοστα της ΧΑ στη περιοχη του συγκεκριμενου δημου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως το πιο ανησυχητικό είναι ότι η είδηση έχει κουκουλωθεί πλήρως??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχουν μαζευτεί όλα τα καλόπαιδα στα χωριά αυτές τις μέρες,και κάνουν τις δουλειές τους,άλλοι βάζουν φυτείες,άλλοι κλέβουν,ας ψαχτούν μεταξύ τους και ας αφήσουν ήσυχους τους ανθρώπους,έχουν μαζευτεί αρκετές σοδιές αυτές τις μέρες αν ψάξουν θα τους βρούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.