4 Ιουλ 2014

Νέα δεδομένα για την καταλληλότητα του Μενιδίου για κολύμπι

- Η ανακοίνωση του Δήμου Αμφιλοχίας
- "Αποτελέσματα εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση"
- Περιφέρεια-Δήμος σημειώσατε Χ;


Κατάλληλα τα ύδατα στο Μενίδι και μάλιστα αρκετά κάτω από τα επιτρεπτά όρια 
Αλλαγή στα δεδομένα περί ακαταλληλότητας των υδάτων για την παραλία του Μενιδίου – αποτελέσματα δειγματοληψίας 
   Αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας στην οποία προέβη ο Δήμος Αμφιλοχίας το πρωί της Δευτέρας, διέψευσαν την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αι/νίας περί ακαταλληλότητας των υδάτων στο Μενίδι: «Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλο το μήκος της ακτής Μενιδίου ΤΚ Μενιδίου Δήμου Αμφιλοχίας», η οποία αναστάτωσε κατοίκους και ελεύθερους επαγγελματίες.
   Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που βγήκαν σήμερα (σημ. Τηλεβόα: χθες, Πέμπτη 3/7) το πρωί από το χημείο της Άρτας, πιστοποίησαν την καθαρότητα των υδάτων και είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η λήψη των προηγούμενων δειγμάτων πραγματοποιήθηκε σε περίοδο εργασιών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, χωρίς να γίνει, μετά το πέρας τους, δεύτερη δειγματοληψία.
   Φαίνεται ότι η Περιφέρεια, εσπευσμένα και απερίσκεπτα προχώρησε σε μια ανακοίνωση, η οποία θα στιγμάτιζε άδικα το γραφικό χωριό του Μενιδίου.
πηγή
   σημ. Τηλεβόα: Τελικά τι ισχύει; Η ανακοίνωση της Περιφέρειας ή του Δήμου;
   Τι θα πούμε; Περιφέρεια-Δήμος σημειώσατε Χ;
   Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μια κοινή συνέντευξη Τύπου, μια κοινή ανακοίνωση, κάτι τέλος πάντων, που θα ξεκαθαρίζει μια και καλή το πράγμα;
   Διότι, αυτή την στιγμή, αυτό που έχει μείνει ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι, οι μεν να αφήνουν να εννοηθεί ότι "ανταγωνιστές δυσφημούν το Μενίδι" και οι δε να υπαινίσσονται ότι "τα τοπικά συμφέροντα κουκουλώνουν το θέμα".
   Όπως και να έχει το θέμα, δεν μπορεί δύο υπηρεσίες να λεν στον κόσμο δύο διαμετρικά αντίθετα πράγματα.
   Η ανακοίνωση του Δήμου Αμφιλοχίας σχετικά με την καταλληλότητα ακτής κολύμβησης Μενιδίου αναφέρει τα παρακάτω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Αμφιλοχία 03/07/2014
Ταχ. Δ/νση: Γ. ΣΤΡΑΤΟΥ 5
Τ.Κ. : 30500
Τηλ. : 2642360424
FAX : 2642360414
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΚΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Μετά την απόφαση περί καθορισμού της καταλληλότητας των ακτών στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμος Αμφιλοχίας προέβει τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 σε τριπλή δειγματοληψία στην παραλία του Μενιδίου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.
Απέστειλε τα δείγματα για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο στο οποίο στέλνει και το σύνολο των δειγμάτων πόσιμου νερού για εξέταση καταλληλότητας.
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι τα παρακάτω και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση.
Κατόπιν τούτου ενημερώνουμε το κοινό ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα και ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται την παραλία Μενιδίου.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ : 01/07/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ: 03/07/2014
ΕΙΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
ΝΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
Νο1-05ΙΑN
ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
82430

10 σχόλια:

  1. Είπα και εγώ,έγινε τέτοιο λάθος στις μετρήσεις αφού τα ψοφίμια τα πετάνε στους αύλακες που βρίσκονται γύρω απο τον Αμβρακικό και όχι μέσα σ'αυτόν άσχετα αν επικοινωνούν με την θάλασσα,εμπρός νεοέλληνες και με την βούλα του κράτους βούρ για μπάνιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσες μετρήσεις και αν κάνουν αν δεν σταματήσουν να πετούν από ψοφίμια,σκουπίδια, και πάσης φύσεως υλικά τα γύρω χωριά στους αύλακες που επικοινωνούν με την θάλασσα δεν γίνεται τίποτα οι μετρήσεις είναι απλώς χαρτιά.Κάτω απο τα 5 μέτρα δεν φτάνει ηλιακό φώς στη θάλασσα σούπα σκέτη και όσο για τα νιτρικά υπολείματα απο τα λιπάσματα των χωραφιών πάρτυ κανονικό ,τώρα εάν στον κόσμο φτάνει ένα χαρτί ας κολυμπήσει πάντως φέτος όντως υπάρχει πρόβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O κ. αντιπεριφερειάρχης Αρτας είχε δηλώσει στην τηλεόραση οτι αν εφαρμόσει την περιβαλλοντική νομοθεσία θα κλείσουν όλες επιχειρήσεις. Κολυμπάτε άφοβα, θα αποκτήσουμε ανοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα χαρτί με μία σφραγίδα Πάντα αντιπροσωπεύει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Έχουμε τις καθαρότερες παραλίες...έχουμε δημοκρατία... έχουμε σώα τας φρένας.Αφού το λένε τα χαρτιά έτσι θα 'ναι.Ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε τους ειδικούς ,τους αρμόδιους και το κράτος; Οι παραλίες του Αμβρατικού δεν είναι μόνο εξαιρετικής ποιότητας... είναι και θεραπευτικές και θαυματουργές... άλλο που αυτοί που μας ζηλεύουν τα αποκρύπτουν σκόπιμα. Αυτοί που μιλούν για μόλυνση και άλλα διάφορα τέτοια είναι επικίνδυνοι άθεοι κουμουνιστές και ξένοι πράκτορες.
    Δεύτε, πάντες οι πιστοί μπανιαρίζωμεν.
    Ευλόγησον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ-ΒΟΘΡΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΠΟΛΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πηρανε και 3 δειγμα απο το βοθρομενιδι αλλα τα αποτελεσματα καλο οκτωβρη.μην βαζετε τουλαχιστον τα παιδακια στο βοθρονερο δεν φταινε σε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βαση νομου για τις παραλιες η παραλια μενιδιου δεν υφιστατε.αφου καθε 100 μετρα εχει αγωγους λυματων.πραγμα που απαγορευει την κολυμβηση ουτως ή αλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριοι εκει στον τηλεβοα ρωτηστε στον δημο ποιος εκανε τη δειγματολειψια και θα σας λυθουν πολλες αποριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα ιδια σκατα με ημερομηνια 30-7 αλλα δεν εγινε γνωστη.βοθρος λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.