10 Ιουλ 2014

Νέα κοινοβουλευτική «πατέντα» από την καταρρέουσα συγκυβέρνηση - 51 "φυτευτοί" θα αποφασίσουν για τους 300

Με πολιτική αθλιότητα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να προλάβουν να ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας...

   Τελικά, αυτή η κυβέρνηση είναι τελείως προβλέψιμη. Έγραφα πριν (δείτε εδώ) "Η συγκυβέρνηση φλερτάρει με "εκτροπή", καθώς προσπαθεί να βρει παράθυρο για να ξεφύγει, αλλά είναι πλέον γεγονός ότι χάνει το παιχνίδι" και, όπως φαίνεται, επέλεξε μια "κοινοβουλευτική" εκτροπή, εφευρίσκοντας μια πρωτοφανή "πατέντα", που δεν προβλέπεται πουθενά.
   Αυτό που έγινε σήμερα το απόγευμα είναι πραγματικά απ' τ' άγραφα: Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα λάμβανε την απόφαση, αν θα συναθροίσει τις υπογραφές των 139 βουλευτών (απαιτούνται 120), με βάση και σχετική γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, αποφάσισε... να μην αποφασίσει!!!
   Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, η πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της Διάσκεψης αποφάσισε... η απόφαση να παρθεί από τους βουλευτές του α' θερινού τμήματος. Δηλαδή οι 51 "φυτευτοί" της συγκυβέρνησης θα αποφασίσουν για τους 300. Τους ονομάζω "φυτευτούς", διότι, ως γνωστόν, είναι επιλογή του κόμματος το ποιος βουλευτής θα είναι σε ποιο θερινό τμήμα. Και όχι μόνο αυτό. Εάν κάποιος αντιταχθεί στην επίσημη γραμμή, το κόμμα του τον αντικαθιστά με άλλον, προθυμότερο...
   Τι νομίζετε; Είναι τυχαίο, που κανένας βουλευτής του α' θερινού τμήματος δεν εκλέγεται σε  κάποια από τις περιοχές όπου ξεπουλιούνται λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες;
   Αυτό που αποφασίστηκε δεν προβλέπεται σε κανένα σημείο του Κανονισμού της Βουλής, καθώς ένα τμήμα (θερινό) των 100 βουλευτών και μία πλειοψηφία της συγκυβέρνησης μόλις 51 βουλευτών (οι ίδιοι 51 που χθες ψήφισαν ΝΑΙ στο ξεπούλημα), θα κληθεί ν’ αποφασίσει για τους 300!!!
   Ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης - επέμειναν στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίστηκε (κάτι που θα κάνει και αύριο) ότι η πώληση της μικρής ΔΕΗ δεν είναι σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία-παρωδία, (στην ίδια απόφαση έχει καταλήξει και το ΚΚΕ και αναμένεται το ίδιο και από τους ΑΝ.ΕΛ.), καθώς δεν θέλει να νομιμοποιήσει τη δυνατότητα να αποφασίσει το θερινό τμήμα για ένα αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Το δικαίωμα δηλαδή να προκαλέσει συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ο προβλεπόμενος αριθμός των 120 βουλευτών και το οποίο (δικαίωμα) δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση υπό την αίρεση μίας πλειοψηφίας ακόμη και της Ολομέλειας, πόσο μάλιστα ενός θερινού τμήματος.
   Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα και «διάτρητο» τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ για «πολιτική αθλιότητα» μίλησε ο Νίκος Βούτσης.

4 σχόλια:

  1. Κυβέρνηση εντεταλμένης υπηρεσίας, με υποστήριξη από το ντόπιο και ξένο κατεστημένο. Καμιά ανοχή πλέον. Το θηρίο όταν ξεψυχά γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πράγματι ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους ΑΝΕΛ ή όποιον άλλο ανεξάρτητο βουλευτή το μη ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όχι η αντίδραση για το θεαθήνα γιατί δεν παραιτούνται όλοι οι βουλευτές;
    Η συμμετοχή σε μια τέτοια κοινοβουλευτική διαδιακασία, απλά τη νομιμοποιεί ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη λογική πως τα πάντα θα πρέπει να περάσουν μέσα από τις διαδικασίες του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για σένα, που προφανώς αντέδρασες με άλλο τρόπο κι όχι για το θεαθήναι, αλλά κάποιοι άλλοι ήμασταν 3 μέρες μέσα στο ποτάμι, γιατί ο ντόπιος διευθυντής στο Πουρνάρι απειλούσε ότι θα βάλει μπροστά το φράγμα.
      Συμφωνούμε όμως ότι η συμμετοχή σε μια τέτοια κοινοβουλευτική διαδικασία, απλά τη νομιμοποιεί, γι' αυτό ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ δεν θα είναι σήμερα εκεί.
      Εάν εσύ πιστεύεις ότι, γενικότερα, η συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν βγάζει πουθενά, τότε, γιατί να μην κλείσουμε τελείως την Βουλή; Με την ίδια λογική, έχω ακούσει και το τσιτάτο: "Εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα είχαν απαγορευτεί". Τι θα έλεγες να καταργηθούν λοιπόν και οι εκλογές;

      Διαγραφή
    2. χέλι ο Γρηγόρης ...............................???????

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.