26 Ιουν 2014

Κοινωνικό Μέτωπο συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ

- Αρχή απόψε στο ΤΙΤΑΝΙΑ με τον Αλέξη Τσίπρα
- Πρώτος άμεσος στόχος να μην περάσει το ξεπούλημα της "μικρής" ΔΕΗ
- Έχουν προσκληθεί αυτοδιοικητικοί, φορείς, επιστημονικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι, πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές
- Δυναμική παρουσία της Άρτας, λόγω Πουρναρίου Ι & ΙΙ

   Εκστρατεία ανατροπής των κυβερνητικών πολιτικών με συμπαράταξη δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας»
   Η πρεμιέρα της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για την οικοδόμηση συμμαχιών πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει ενώπιον εκπροσώπων κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων για την ανάγκη ανάσχεσης των σχεδίων περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
   Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός της θα αναδείξει την ανάγκη συγκρότησης ενός «παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου» που θα προασπίσει τον δημόσιο χαρακτήρα τόσο της επιχείρησης-κολοσσού, αλλά και γενικότερα της περιουσίας του Δημοσίου.
   Το συγκεκριμένο «κάλεσμα» θα λειτουργήσει και ως «οδηγός» για αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τα εργασιακά, ανεξαρτήτως του ποιες πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν θετικά.
   Οι μεν συνδικαλιστικοί φορείς αναμένεται να δώσουν το «παρών», ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στα κόμματα που έχουν προσκληθεί. Το ΚΚΕ γενικώς κρατά αρνητική στάση στις σχετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποκλείεται να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση, που θα ταχθεί υπέρ ενός «μετώπου αγώνα» αλλά θα θέτει τις ενστάσεις του σχήματος για τις πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν απαντήσει ήδη θετικά, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ θα λάβει τη σχετική απόφαση σήμερα. Σημειώνεται ότι προσκλήσεις δεν έχουν αποσταλεί στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι.
   Στην αποψινή εκδήλωση στον ημιόροφο του «Τιτάνια», αναμένεται να παραβρεθούν και αρκετοί εκπρόσωποι της Άρτας, καθώς το ξεπούλημα και οι επιπτώσεις του χτυπούν κυριολεκτικά την πόρτα μας, λόγω των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι & ΙΙ, που δεν αφορούν μόνο την ηλεκτροπαραγωγή, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και των χωριών της πεδιάδας, όπως επίσης και την άρδευση του κάμπου. Προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε όλους στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού, στο σύλλογο εργαζομένων στο Πουρνάρι, στο ΕΚΑ, στο Επιμελητήριο, στην ΕΑΣΑΦ, στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, στο ΤΕΕ, σε επιστημονικούς συλλόγους κλπ.
   Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη θα αναλύσει την σημασία να παραμείνουν τα φράγματα Πουρναρίου υπό δημόσιο έλεγχο και διαχείριση. Παρέμβαση αναμένεται να γίνει και από εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Πουρνάρι, αλλά και από άλλους φορείς της περιοχής.
   Διαβάστε την πρόσκληση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.