13 Μαρ 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για το Πουρνάρι 1 και 2

Στρατηγικά σημαντικό το φράγμα Πουρναρίου για ολόκληρο τον κάμπο και την ευρύτερη περιοχή της Άρτας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρναρίου
   Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω του νομοσχεδίου με το οποίο δημιουργεί τη λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού», στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολογίου της ΔΕΗ. Επιβεβαιώνονται έτσι με το χειρότερο δυνατό τρόπο οι φήμες περί της ιδιωτικοποίησης του φράγματος Πουρναρίου (Πουρνάρι Ι και ΙΙ) στον ποταμό Άραχθο.
   Όπως έχουμε ήδη τονίσει με αφορμή τον άθλιο νόμο για το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη διάλυση της ΔΕΗ. Η παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δε θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί η ΔΕΗ, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.
   Πέρα απ' αυτό όμως, η ιδιωτικοποίηση υδροηλεκτρικών έργων παραχωρεί στον έλεγχο του ιδιωτικού κεφαλαίου κρίσιμους υδάτινους πόρους, απαραίτητους για την επιβίωση και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι αυτονόητη η στρατηγική σημασία του φράγματος Πουρναρίου για ολόκληρο τον κάμπο και την ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλει να παραμείνει υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.

Άρτα 12-3-2014 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.