2 Φεβ 2014

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Καραϊσκάκη για την υποβάθμιση του Κ.Υ Άνω Καλεντίνης

Έστω και τώρα, ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν ότι το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

   Το τι θα συνέβαινε στο χώρο της δημόσιας υγείας, στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ. της χώρας, ήταν γνωστό σε όσους διάβασαν το Μνημόνιο.
   Κάποιοι άλλοι, που είτε "δεν το διάβασαν", είτε είχαν λυμένα τα προσωπικά και οικογενειακά θέματα έως και των δισέγγονών τους, σήκωσαν το χέρι τους και φώναξαν "ΝΑΙ σε όλα".
   ΝΑΙ και στην διάλυση του συστήματος υγείας που στήριζε τις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και γι' αυτό το συμβόλαιο θανάτου επέλεξαν έναν αναλώσιμο "ταλιμπάν του μνημονίου", έναν τηλεπωλητή βιβλίου και τον έβαλαν (ΕΛΕΟΣ) στο τιμόνι του πιο ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Διοίκησης...
   Αυτοί που είχαν διαβάσει το Μνημόνιο και ανατρίχιασαν από την Κόλαση που περιέγραφε στις σελίδες του, είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει. Το είχαν βροντοφωνάξει σε όλους τους τόνους, στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις, στα αμφιθέατρα των Νοσοκομείων, στις Επιτροπές, παντού, μέσα και έξω από την Βουλή.
   Διαβάστε εδώ την Επερώτηση που κατατέθηκε ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2012 από τον ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "Κατάρρευση του ΕΟΠΠΥ και τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη". (σημ. Τηλεβόα: Άλλη μια ερώτηση που ποτέ δεν απαντήθηκε από την Κυβέρνηση).
   Συγκεκριμένα για τα Κ.Υ. της Άρτας, υπήρξε κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτού Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, όταν τον Γενάρη του 2013 κατέθεσε ερώτηση (δείτε την εδώ) με θέμα "Πρωτοφανής Απόφαση: Χωρίς ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες". Ούτε αυτή η ερώτηση απαντήθηκε από την Κυβέρνηση, αλλά ευτυχώς ξεσήκωσε αρκετό "σούσουρο" πανελλαδικά, ώστε ανάγκασε την κυβέρνηση να το πάρει (έστω και με μια μεσοβέζικη πατέντα) πίσω...
   Παραταύτα, απάντηση στο τρίτο υποερώτημα της ερώτησης ("Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμισή τους;") δεν δόθηκε. Και πώς θα μπορούσε να δοθεί, όταν ήταν ήδη συμφωνημένη και ψηφισμένη, όχι απλά η υποβάθμισή τους αλλά η σταδιακή απαξίωση και η τελική διάλυσή τους...
   Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου πλέον ΟΛΟΙ βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να εκτελείται το σχέδιο διάλυσης της δωρεάν δημόσιας υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Πλέον η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν καταργεί μόνο τους οδηγούς ασθενοφόρων τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες. Καταργείται όλο το νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας.
   Γι' αυτό τον λόγο, συνεδριάζει αύριο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. Δεν γνωρίζω τι αποφάσεις θα παρθούν, αυτό που ξέρω είναι ότι η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι στην Αθήνα δεν καταλαβαίνουν από ψηφίσματα. Τέτοια κοσμούν κατά εκατοντάδες τους κάδους απορριμμάτων τους.
   Όταν οι αποφάσεις της κυβέρνησης βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και την υγεία, παιδιών, ηλικιωμένων, μακροχρόνια ασθενών, θυμάτων ατυχημάτων κλπ, το ψήφισμα φαντάζει πολύ λίγο μπροστά στο μέγεθος της απειλής. 
   Διαβάστε στο site του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη την Πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Παρακαλούμε όπως την 03η του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2014, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 09:00 προσέλθετε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων στην έδρας του δήμου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:
  1. Σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης.
Το θέμα κρίνεται ως επείγον διότι αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υγείας να μην βρίσκεται σε υπηρεσία το νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της νύκτας και των αργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.