20 Φεβ 2014

Συστάθηκε κοινό μέτωπο των Επαγγελματιών στην Άρτα

Συντονισμός για ενημέρωση και κινητοποιήσεις ενάντια σε όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που οδηγούν την επιχειρηματικότητα και ειδικά την μικρομεσαία στο κλείσιμο και στα «λουκέτα»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ
   Στις 19 Φεβρουαρίου 2014 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματικών φορέων του νομού στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :
   1) Σύσταση Επιτροπής Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Άρτας που θα αποτελείται από τους προέδρους των επαγγελματικών συλλόγων και ενώσεων της περιοχής. Σκοπός της επιτροπής αυτής είναι η οργάνωση δράσεων ενημέρωσης και κινητοποιήσεων σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο ενάντια σε όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που οδηγούν την επιχειρηματικότητα και ειδικά την μικρομεσαία στο κλείσιμο και στα «λουκέτα»
   2) Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
   3) Θέσπιση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μπορούν όλοι να ανταποκριθούν με βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.
   4) Διευθέτηση των υπερήμερων τραπεζικών δανείων (κόκκινα δάνεια) των επαγγελματιών με ένταξή τους στο καθεστώς του Ν3869/2010 από το οποίο άδικα εξαιρούνται.
   5) Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά στο νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια.
   6) Κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία Α.Π.Δ. ύψους 10.550 ευρώ.
   7) Κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περιάπτω') για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης (δαπάνη > 500 ευρώ), κάλυψη της παραπάνω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 του Κ.Φ.Α.Σ.
   8) Κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης εσόδων-εξόδων και υποβολή ετήσιας όπως ισχύει ως σήμερα .
   9) Θεσμοθέτηση παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) σε πιστοποιημένους λογιστές-φοροτεχνικούς.
   10) Υποβολή δηλώσεων-εντύπων από πιστοποιημένα λογιστικά-φορολογικά γραφεία.
   11) Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά αφορολογήτου ορίου με βάση την οικογενειακή κατάσταση.
   12) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα/τριμήνου.
   13) Επαναπροσδιορισμός φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, κ.λπ.) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο.
   14) Απαίτηση για έγκαιρη έκδοση εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται.
   15) Μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για αυτοκίνητα Ι.Χ. κάτω των 2.000 cc και κύριας κατοικίας έως 120 τ.μ.
   16) Νομική κάλυψη από το Ο.Ε.Ε. πιστοποιημένων λογιστών-φοροτεχνικών.
   17) Μη επιβολή οποιουδήποτε προστίμου για δηλώσεις ή υποχρεώσεις των φορολογουμένων στις περιπτώσεις υπαιτιότητας των Δ.Ο.Υ. ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. επανυποβολή δηλώσεων Ε9 λόγω ασυμφωνίας των υποβληθεισών δηλώσεων και της ηλεκτρονικής βάσης της Γ.Γ.Π.Σ.).
   18) Εναρμόνιση νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε.και Αμερικής) σχετικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό εισοδήματος του Επαγγελματία. Ζητούμε όλους τους φορείς του Νομού να μας συμπαρασταθούν και να διεκδικήσουμε μαζί τα αιτήματά μας.

Άρτα 19/02/2014
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΑΡΤΑΣ
    Χιλιάδες μέλοι τις Πανελλαδικής ομάδας Ανασφαλιστών του Ο.Α.Ε.Ε. εχούν στείλει επιστολές στον Ο.Α.Ε.Ε. και στον Συνήγορου του Πολίτη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγο τις οικονομικής κρίσης, όπως την αδυναμία πληρωμής εισφορών, την συσσόρευση χρεών, το ότι είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη κλπ.
    Στην απάντηση που λάβαμε απο τον Συνήγορου του Πολίτη μας ενημερώνει ότι, "με αφορμή αναφορές μεγάλου αριθμού πολιτών που διαμαρτύρονται λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκρίθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Ο.Α.Ε.Ε., διερευνά περαιτέρω το θέμα και έχει διαμεσολαβήσει στη Διοίκηση, προτείνοντας την εξέταση ευνοικότερων λύσεων για τη ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών και την αναζήτηση συμπληρωματικών μέτρων για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων που αντιμετωπίζουν σοβάρα οικονιμικά προβλήματα".
    Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την αίτηση προς τον Ο.Α.Ε.Ε. στην οποία ζητάμε να μας δόσουν Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής καθώς και αντίγραφα φακέλου μας για να προετοιμαστούμε για την ομαδική αγωγή όπως αναφέρεται στην παρακάτω ανακοίνωση των διαχειριστών της ομάδας μας.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    1) Από την Δευτέρα 24/2/2014 η ένσταση θα υπάρχει σε όλους τους συντονιστές της ομάδας για να την κάνουν οι ενδιαφερόμενοι! Οπότε θα επικοινωνήσετε με τους συντονιστές της περιοχής σας να φτιάξετε την ένσταση και να την καταθέσετε στον ΟΑΕΕ της περιοχή σας!
    2) Ταυτόχρονα επειδή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το νομικό σκέλος για τον ΟΑΕΕ και πρέπει να ξεκινήσουμε την ομαδική αγωγή θα δηλώσετε συμμετοχή ποιοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην Αγωγή ώστε να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων, να βγάλουμε την τιμή και να την ανακοινώσουμε σε όλους σας! Έτσι ώστε να ξεκινήσουμε!
    3) Οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι έτοιμη η αγωγή + η προσφυγή + η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα ακολουθήσει την αναστολή!
    Πληροφοριες στους συντονιστες τις ομαδας στην Αρτα, Παυλινα Αλεξιου στο τηλεφωνο 6946550827 και στον Χριστο Παπαβαγγελης στα τηλεφωνα 2681083672 και 6932577535

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.