27 Φεβ 2014

ΑΡΤΑ: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον δάσκαλο του 8ου Δημοτικού Σχολείου - VIDEO

- Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες
- Διαφορετικές απόψεις για την απόφαση από τον συνήγορο της οικογένειας και τον σύλλογο δασκάλων

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Άρτας η εξ αναβολής δίκη του δασκάλου που φέρεται να είχε βάλει συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή του να τον χαστουκίσουν, προκειμένου να τον επαναφέρουν στην τάξη, καθώς ο μικρός ήταν άτακτος.


   Το περιστατικό είχε αναστατώσει την μικρή κοινωνία της Άρτας και όχι μόνο. Ο δάσκαλος τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας και σήμερα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
   Το δικαστήριο καταδίκασε τον εκπαιδευτικό για όλα τα αδικήματα (παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση) και επέβαλλε σε αυτόν συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή. Να σημειωθεί ότι αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη απο κόσμο.
   Κατατέθηκαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για παρότρυνση απο πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν τον συμμαθητή τους για να μη βγει εκτός αίθουσας.
   Η μητέρα του 8χρονου στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό το παιδί της.
   Να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε απο την κατάθεση μητέρας ενός απο τα παιδιά που είχαν εντολή απο τον δάσκαλο να χαστουκίσουν τον συμμαθητή τους, ο εκπαιδευτικός έλεγε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συμβάντος "και λίγες έφαγες".
   Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως ό,τι παρουσιάστηκε, έγινε μέσα στα πλαίσια ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών.
   Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό και την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.
   Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση.
   Δείτε στο video που ακολουθεί τις δηλώσεις
- του δικηγόρου της οικογένειας του 8χρονου μαθητή, κ. Φίλιππου Γιώτη
- του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αρτας, κ. Σωτήρη Γούσια.

πηγή

5 σχόλια:

  1. Θελω να ξεκαθαρισω απο την αρχη οτι δεν ημουν στη δικη... Παρολα αυτα θεωρω αυστηροτατη την ποινη αυτη... Αρνουμαι να διανοηθω πως ειναι δυνατον το δικαστηριο να πιστευει ενα μικρο παιδι για κατι το οποιο μου φαινεται αδιανοητο... οτι δηλαδη ενας εκπαιδευτικος διεταξε τα παιδια να δειρουν τον μαθητη αυτον... Ολα αυτα νομιζω πως συνεισφερουν στο κλιμα τρομοκρατιας που θελει να περασει στον κοσμο το κρατος σε συνεργασια με την "αδεκαστη" δικαιοσυνη... Οποτε δινεται η αφορμη θα υπαρχουν αντιστοιχες αποφασεις... και οσοι συμφωνουν με την καταδικη του δασκαλου, την επομενη φορα που θα ασκησουν βια - εστω και μικρη- στο παιδι τους , καλο ειναι να περασουν απο μονοι τους την πορτα του εισαγγελεα... Καταδικαζουμε φυσικα τη βια στα παιδια μας, ειτε προερχεται απο ξενους, ειτε απο εμας τους ιδιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τον ‘Ανώνυμο’ ότι είναι πολύ κακό δεν μπορεί να είναι αλήθεια …οι Έλληνες δεν κάνουν τέτοια πράγματα …! Επίσης, θεωρεί ότι το δικαστήριο κακώς πίστεψε ένα μικρό παιδί, με άλλα λόγια οι δικαστές δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και το σύστημα δικαιοσύνης θα έπρεπε να αθωώνει οποιονδήποτε ενήλικα κακοποιεί, η’ ακόμα ΒΙΑΖΕΙ σεξουαλικά η’ κάνει οτιδήποτε σε μικρά παιδιά, μιας και του φαίνεται αδιανόητο να λέει ένα παιδί την αλήθεια η’ ένας ενήλικας να κάνει τέτοια πράγματα! Το ίδιο άτομο προφανώς πιστεύει στην ύπαρξη συνομωσίας μέσα στο κράτος, η οποία δρα χωρίς όρια, κατευθύνεται από σκοτεινές δυνάμεις κλπ., ίσως επίσης να πιστεύει ότι έχουν βάλει το χέρι τους και οι εξωγήινοι στην υπόθεση του μικρού μαθητή από την Άρτα! Τα σχόλια αυτά είναι τουλάχιστον γελοία και ο ‘ανώνυμος’ θα έπρεπε να διανοηθεί για μια στιγμή το γεγονός ότι στο τέλος ενώ καταδικάζει τη βία, ταυτόχρονα την επικροτεί αφότου ειρωνεύεται όποιον συμφωνεί με την καταδίκη κάποιου που εφαρμόζει βία σε μικρά παιδιά αρκεί να είναι ‘μικρή’ όπως λέει! Ίσως θα πρέπει ο ίδιος να προτείνει στο σύστημα δικαιοσύνης να έχει ένα ‘μέτρο’ βίας’, πχ. 10 βουρδουλιές είναι καλά, 11 όμως είναι πάνω από το όριο …
    Επίσης ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων φάσκει και αντιφάσκει, καθότι απαντά στο δημοσιογράφο ότι η αρχική στάση του συλλόγου του ήταν δικαιολογημένη, μιας και θεωρεί ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου όσον αφορά το δάσκαλο, αλλά τώρα που το δικαστήριο απέδειξε και αποφάσισε για το ποιος είναι ο ένοχος δεν σέβεται καν αυτή τη απόφαση, χαρακτηριστικά το πρώτο του σχόλιο είναι ότι η απόφαση είναι εφέσιμη μιας και τη θεωρεί ΑΔΙΚΗ και απαράδεκτη! Ο ίδιος κύριος θεωρεί ότι ένας δάσκαλος προκειμένου να αποφύγει ένα ατύχημα το οποίο ‘μπορεί’ να συμβεί σε ένα παιδί που βγαίνει μόνο του έξω από την τάξη, έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει ο ίδιος το ‘ατύχημα’, δηλαδή μπορεί ο καθένας να τραυματίσει κάποιον προκειμένου να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ το συνάνθρωπό του από ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ τραυματισμό! Κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει τον κύριο πρόεδρο ότι αυτό δεν αποτελεί δείγμα πολιτισμένης κοινωνίας η’ απλά κοινωνίας ανθρώπων, αυτό συνήθως συμβαίνει στη ζούγκλα! Επίσης ο ‘καλός’ πρότερος βιος χρησιμοποιείται από τους δικηγόρους μόνο για την ελάφρυνση μιας ποινής και δεν αποτελεί αποδεικτικό της αθωότητας του δασκάλου, καθότι το άτομο αυτό μπορεί στο παρελθόν να έχει κάνει κάτι παρόμοιο πολλές φορές αλλά ίσως ‘θάφτηκε’ όπως προσπάθησαν να κάνουν και αυτή τη φορά οι φίλοι και συνάδελφοι συνδικαλιστές του δασκάλου. Επίσης, μια ερώτηση για τον πρόεδρο: από τη στιγμή που η επίβλεψη και εξασφάλιση της προστασίας ενός μαθητή στο σχολικό χώρο είναι μέσα στα καθήκοντα του εκπαιδευτικού πως γίνεται ένας δάσκαλος ο οποίος δεν μπορεί ΚΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ να έχει αναλάβει ταυτόχρονα μια τέτοια σοβαρή ευθύνη, πρακτικά πως θα μπορέσει να δώσει πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος ενός μαθητή; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασιστεί μετά και την παραδοχή του δασκάλου αλλά και αποκάλυψη μέσω των γεγονότων ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος όχι μόνο ασκεί βία στα παιδιά αλλά δεν μπορεί καν να κινηθεί για να τα επιβλέψει είναι η αφαίρεση του δασκάλου από αυτή τη θέση.
    Τελειώνω με μια παρατήρηση : αν κάποιος θέλει να είναι αμερόληπτος, δίκαιος και πολιτισμένος θα πρέπει αυτό να το αποδεικνύουν τα λόγια του και οι πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη το παιδι λεει εξ ορισμου ψεμματα και δε πρεπει να το πιστευουμε ανωνυμε?Γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανως ο ανωνυμος δεν εννοει οτι το παιδι λεει κατα αναγκη ψεμματα, αλλα οτι μπορει πολυ ευκολα με την.... αναλογη πιεση απο το γονιο να "αναδιατυπωσει" τις...μαρτυριες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aδυναμίες παιδιών,ελαττώματα γονέων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.