11 Δεκ 2013

Ξαφνικός θάνατος στο Νοσοκομείο Άρτας

- Σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί του Νοσοκομείου
- Χάρη στο φιλότιμο των... "διαθέσιμων" πραγματοποιήθηκε η σημερινή αιμοδοσία
- Ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη για τις δραματικές εξελίξεις

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
   Πληροφορήθηκα ότι έφτασε και στο Νοσοκομείο της Άρτας το έγγραφο της ονομαστικής καταγραφής των υπαλλήλων που υπηρετούν σε θέσεις ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Στο έγγραφο ζητείται επιπλέον να προσδιοριστεί, αν κάποιοι από αυτούς εξαιρούνται, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 125 του Ν.4199/13, δηλαδή του νόμου της διαθεσιμότητας.
   Πληροφορούμαι, επίσης, ότι άμεσα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί τους συγκεκριμένους κλάδους (ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) και θα οδηγεί στην διαθεσιμότητα-απόλυση τους εργαζόμενους.
   Ήδη, χθες το μεσημέρι, οι 6 οδηγοί του Νοσοκομείου Άρτας ενημερώθηκαν προφορικά και όλα δείχνουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που θα μπουν στο σφαγείο της συγκυβέρνησης.
   Η δημόσια υγεία δέχεται ανελέητη επίθεση από αυτούς που δεν διστάζουν ωμά και κυνικά να δηλώσουν ότι οι ιδιωτικές δομές υγείας αποτελούν το όραμά τους.
   Σε αυτές τις πολιτικές θα μας βρουν απέναντί τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας και στεκόμαστε στο πλευρό τους στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, όπου όλοι, χωρίς περιορισμούς, θα έχουν πρόσβαση.
   Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα αποκαταστήσει το έγκλημα που διαπράττεται σήμερα και θα ξαναδώσει στους πολίτες το δικαίωμα για αξιοπρέπεια στη ζωή, στην υγεία, στην ασθένεια.

Όλγα Γεροβασίλη
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

   σημ. Τηλεβόα: Σήμερα το πρωί, όπως σας είχα πει (δείτε εδώ) υπήρχε προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
   Όμως, το κλιμάκιο της Αιμοδοσίας συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε οδηγός, καθώς όλοι τους κρίθηκαν "περιττοί" από την συγκυβέρνηση της καταστροφής.
   Ευτυχώς βρέθηκε ένας "διαθέσιμος" που έκανε την απαραίτητη μεταφορά (γιατρός, νοσηλεύτριες, υλικά κλπ), βάζοντας κυριολεκτικά το κεφάλι του στον ντορβά, διότι ποιος θα τον κάλυπτε εάν συνέβαινε κάτι κακό κατά τη διαδρομή από το Νοσοκομειο μέχρι τα γραφεία του Συλλόγου;
   Η αιμοδοσία είχε μεν επιτυχία, αλλά προσωπικά δεν θα ξεχασω ποτέ το μούδιασμα και την ανησυχία στα μάτια των ανθρώπων της Αιμοδοσίας... 

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.