24 Οκτ 2013

Και στην Άρτα ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013

- Μια εκδήλωση αλλιώτικη από τις άλλες στην πλατεία Αγίου Δημητρίου...
- ...όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα»...

Ώρα προσέλευσης: 11.00 πμ
Ώρα καταμέτρησης: 12.00 μμ
Ώρα λήξης: 14.00 μμ
   Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
   Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε το θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
   Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
   Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μανούλες θηλάζουσες, μανούλες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μανούλες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!
   Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Άρτα: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
https://www.facebook.com/groups/arta.thilasmos/

10 σχόλια:

  1. Μιλάμε για φοβερή εκδήλωση. Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου;
    Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεστε εσείς κύριε η κυρία Siparis!είναι δυνατόν να μιλάτε έτσι για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο;Για την διαδικασία που σας ανέθρεψε και σας έκανε αυτό που είστε;(καλό η κακό , αυτό ευτυχώς για σας, δεν θα το κρίνω εγώ!)αντί να υποστηρίξετε και να χαιρετήσετε αυτή την εκδήλωση, αρχίσατε τις κατινιές και τις κακίες!

      Διαγραφή
  2. Ποιος μπορεί να ενοχλείται από τον μητρικό θηλασμό και να μιλάει για ντροπή; Κολάζονται οι πιστοί όταν αντικρύζουν τις εικόνες της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας ή της Παναγίας της Θηλάζουσας; Έλεος με την ψευδοσεμνοτυφία, πόσο πονηρά μυαλά πια;
    μια Μητέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ντρεπόμαστε για ποιο πράγμα; Για το ότι θηλάζουμε τα παιδιά μας ως ορίζει η φύση. Η εικόνα μιας θηλάζουσας μητέρας είναι σεβαστή ακόμη και σε χώρες που οι γυναίκες κυκλοφορούν με μπούρκα και θα ντρεπόμαστε στην Ελλάδα του 2013 που οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν ούτως ή άλλως ένα μεγάλο μέρος του στήθους τους και όσο περισσότερο δείχνουν μάλιστα τόσο περισσότερο όμορφο θεωρείται το θεάμα. Έχεις δει ποτέ σου γυναίκα να θηλάζει; Μάλλον όχι. Γιατί έχω θηλάσει σε άπειρα μέρη δημόσια και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα αν αυτό σου λέει κάτι. Ή μήπως όλο αυτό σου χαλάει την εικόνα που έχει φροντίσει να μας δημιουργήσει ο δυτικός πολιτισμός για το γυναικείο στήθος; ότι δηλαδή υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνει σεξουλαική ευχαρίστηση στον άνδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να φτασεις στο σημείο να ντραπεις πρεπει πρωτα να πονηρευτεις !!!!!! Εαν η εικονα μιας μανας που ταιζει το παιδι της σε πονηρευει τοτε .................... μωρε σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω .Γι΄αυτο εχουμε φτασει μεχρι εδω που εχουμε φτασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δε ντρέπεστε εσεις κύριε/κυρία που ειρωνεύεστε προσπάθεια ανθρώπων για το δικαίωμα του παιδιού να πιει το γάλα του θα ντραπούμε εμείς που θα θηλάσουμε όπως οφειλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον οποιος εγραψε προτιμα εκδηλωσεις με ημιγυμνες κοπελες, αλλα αφου δεν τον ενδιαφερει η εκδηλωση ας μην παραβρεθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπάμε τις προκαταλήψεις, κοιτάζουμε μπροστά με βοηθό την παράδοση, ναι θέλουμε οι γυναίκες μας να μπορούν να θηλάζουν δημόσια, θέλουμε τα παιδιά μας να πίνουν μητρικό γάλα, δεν θέλουμε να πληρώνουμε 100 ευρώ το μήνα για εισαγόμενα γάλατα μέτριας ποιότητας......θα είμαστε όλοι εκεί δυναμικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παναγιά μου Γαλακτοφορούσα φύλαγε από αδαείς και αντίχριστους όπως ο/η Spiraris. Εσύ που θήλασες το Χριστό μας βοήθα και τις μανούλες όλους του κόσμου να κάνουν το ίδιο για τα παιδάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τον/ την sirparis ειναι ντροπή η μάνα να θηλάζει το παιδί της δημόσια .Ύμαρτον !!!!! Αμ το άλλο.... ανεύθυνοι και επικίνδυνοι γονείς να επιτρέπουν να παίζουν τα παιδιά τους στην φύση ή στο πάρκο με τα χώματα τα σκυλιά και τα γατιά.???Είναι απαράδεκτο!!!!! τα σχολεία να είναι μικτά?!!!!αγόρια και κορίτσια να παίζουν στο ίδιο προαύλιο? Ντροπή και αίσχος τα νέα ζευγάρια να παντρεύονται αφού πρώτα έχουν συνάψει προγαμιαίες σχέσεις (θέμο σχώραμε ). Τα κορίτσα να φοράνε παντελόνια ή και κοντά φουστάνια και να κυκλοφορούν μετά την δύση του ηλίου ανεξέλεγκτα παρέα με "αγόρια" που φοράνε σκλαρίκια και μπορεί να έχουν μακρυά μαλλιά (πάνω απο 2,5cm) .έχει χαθεί κάθε όριο ! Απο πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Αίσχος αμαρτία και ντροπή !!!! θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Αυτά παθαίνουν οι κοινωνίες όταν απομακρύνονται από τις θεμελιώδεις αξίες ΠΑΤΡΗΣ -ΘΡΕΙΣΚΗΑ -ΟΙΚΟΓΕΝΗΑ. Απεταξάμην τον σατανά! ου σιξ σιξ σιξ............. Καλησπέρα και Ευλόγισον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.