9 Ιουλ 2013

Είναι δυνατόν; Κλείνουν ΚΑΙ το ΕΠΑΣ Φιλοθέης; Θα αφήσουν τίποτε όρθιο στην Άρτα;

Ποιος Αρτινός βουλευτής θα το ψηφίσει;

   Σήμερα κατατέθηκε στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Θα περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και λογικά, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ολομέλεια για ψήφιση.
   Αυτό το πολυνομοσχέδιο λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Θα εστιάσω όμως στην παράγραφο 82, που μεταξύ των άλλων λέει:

   Εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων & Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
   Για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στη κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν. 
   Συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθούμε, οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

   Εγώ δεν θα σχολιάσω τίποτε για τη νέα σφαγή που ετοιμάζει η δικομματική κυβέρνηση του Σαμαρ-έλου. Απλά, θα αναρωτηθώ μεγαλοφώνως εάν είναι ποτέ δυνατόν να ψηφιστεί κάτι τέτοιο από τους 2 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας.
   Και θα δώσω την απάντηση στον εαυτό μου: ΟΧΙ, δεν πιστεύω πως θα το υπερψηφίσουν, γιατί αν το κάνουν, θα πρέπει να απαντήσουν στα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα:
  • Τι θα πούνε στους 200 μαθητές που μένουν "ξεκρέμαστοι" και στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται "κρεμασμένοι" οι κυβερνητικοί βουλευτές της Άρτας; 
  • Πώς θα ανεχτούνε άλλη μία κατραπακιά κατά του τόπου τους;
  • Πότε σκοπεύουν να υπηρετήσουν αυτούς που τους εξέλεξαν και όχι αυτούς που τους έχρισαν; 

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ,ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aisxos kai ntroph! ta xronia pernoun alla phgainoun tn ellada pisw! ZWA bouleyts! den eiste gi n koinwnia mas alla gi t zougla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.