27 Μαΐ 2013

Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στο γραφείο του ΟΑΕΕ στην Άρτα

- Δεν είναι ντροπή να μην μπορείς να πληρώσεις τις εισφορές σου στον ΟΑΕΕ
- Ντροπή είναι να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εσύ και η οικογένειά σου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9,30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ 
   - Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι. Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
   - Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα για όσο διαρκεί η κρίση, κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας.
   - Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης και των παροχών υγείας.
   - Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
   - Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
    - Επιστροφή και συμψηφισμός με τις ασφαλιστικές εισφορές των χρημάτων που προεισπράχτηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων.
   - Η κάλυψη των ανασφάλιστων συναδέλφων είναι υποχρέωση του κράτους

ΕΠΙΣΗΣ

   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στο συλλαλητήριο για τις συλλογικές συμβάσεις και την ασφάλιση που αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη φορέων στο εργατικό κέντρο, την Πέμπτη 30 Μάη στις 8,30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.
   Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα χρέη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και όσους ακόμη δεν αντιμετωπίζουν άμεσα το πρόβλημα, να κάνουν υπόθεσή τους την κινητοποίηση, να ξεπεράσουν όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να πάρουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία.
   Δεν είναι ντροπή να μην μπορείς να πληρώσεις τις εισφορές σου στον ΟΑΕΕ.
   Ντροπή είναι να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εσύ και η οικογένειά σου.
   Τα τελευταία 3 χρόνια, οι κυβερνήσεις της χώρας, μονοκομματικές ή συνεργασίας, σε πλήρη σύμπνοια με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ (ΤΡΟΪΚΑ) και υποταγή στις απαιτήσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, έχουν μετατρέψει τη ζωή σου, όπως και τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε κόλαση.
   Ξέρεις καλά τι αντιμετωπίζεις καθημερινά στον αγώνα να κρατήσεις τη δουλειά σου ανοιχτή, να αντιμετωπίσεις τα χρέη σε Εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, να αντεπεξέλθεις στις ανάγκες της οικογένειάς σου.
   Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι αναγκαία τα μέτρα με τα οποία καθημερινά σε βομβαρδίζουν, ότι χρειάζεται να κάνεις υπομονή για να βγούμε γρήγορα στις "λεωφόρους της ανάπτυξης", ότι μόνη προοπτική για τη χώρα είναι η παραμονή στην ΕΕ, ότι μόνη λύση είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται δεκαετίες τώρα.
   Σου δημιουργούν ηττοπάθεια, απογοήτευση, ενοχές ότι εσύ φταις για το χάλι που περνάς, γιατί ξόδευες πολλά, δεν πλήρωνες φόρους, δεν προσαρμόστηκες στη "σύγχρονη επιχειρηματικότητα".
   Επιδιώκουν να σε κλείσουν στο μαγαζί και το γραφείο σου για να περιμένεις την ώρα που θα βάλεις και εσύ το λουκέτο που ήδη έχουν βάλει εκατοντάδες συνάδελφοί σου.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 

   Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που τα μονοπώλια και η πολιτική που τα υπηρετεί, δημιούργησε.
   Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και με μοιρολατρία τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη να μας πνίγουν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται.
   Δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς όταν μειώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, μειώνουν γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα, λεηλατούν με τα κουρέματα τα αποθεματικά του Ταμείου μας.
   Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, λόγω αδυναμίας πληρωμής των εξοντωτικών εισφορών και προστίμων στον ΟΑΕΕ.
   Πολλοί συνάδελφοί μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.
   Πρόσφατα επέβαλαν αυξήσεις των εισφορών με την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κλάσεων.
   Μας κοροϊδεύουν με το επίδομα ανεργίας σε συναδέλφους που κλείνουν, βάζοντας προϋποθέσεις που αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία.
   Αποτελεί άμεσο καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, κάθε συνάδελφου η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, την ασφάλιση, την υγεία.
   Η Γραμματεία Άρτας ΠΑΣΕΒΕ παίρνει την πρωτοβουλία και σε καλεί να κάνεις πράξη το "κάτι πρέπει να γίνει" που καθημερινά ακούγεται παντού.
   Καλούμε τα σωματεία να συγκεντρώσουν τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων συναδέλφων και να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.