25 Απρ 2013

Πυρκαγιά στο Δημαρχείο της Άρτας - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε κόσμο από τα μπαλκόνια - ΦΩΤΟ

Άμεση και σωτήρια η επέμβαση της Πυροσβεστικής

   Χθες, Τρίτη 24 Απριλίου 2012, το πρωί, πυκνοί καπνοί ξεπήδησαν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του Δημαρχείου στην Άρτα. Στην αρχή επικράτησε πανικός, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία του Δημαρχείου, στο υπόγειο και στον 2ο όροφο και πολύς κόσμος, υπάλληλοι και πολίτες εγκλωβίστηκαν.
   Ευτυχώς σήμανε ο συναγερμός πυροπροστασίας που βρίσκεται στο κτίριο και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που για καλή τύχη βρίσκεται 200 μέτρα μακρύτερα. Έτσι η κινητοποίηση ήταν άμεση και σε ελάχιστο χρόνο έφθασαν στον χώρο 3 πυροσβεστικά οχήματα που ξεκίνησαν άμεσα την πυρόσβεση και τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων.
   Οι πυροσβέστες έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον τους και σύντομα απεγκλώβισαν τους υπαλλήλους και τους πολίτες, που είχαν βγει στα μπαλκόνια ζητώντας βοήθεια. Από τον 1ο όροφο πηδούσαν στο στρώμα που ανέπτυξαν οι πυροσβέστες στο πεζοδρόμιο και για τους ψηλότερους ορόφους χρησιμοποιήθηκε το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα της υπηρεσίας.
   Είναι χαρακτηριστικό, ότι τελευταίοι εγκατέλειψαν το κτίριο στο καλάθι του βραχιονοφόρου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θωμάς Τσιρογιάννης και ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσαμπάς, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία.
   Ας ελπίσουμε ότι στην απευκταία περίπτωση που το σενάριο της άσκησης συμβεί στην πραγματικότητα θα έχουμε την ίδια ευτυχή κατάληξη, καθώς, όπως πολύ σωστά αναφέρει το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, το Δημαρχείο έχει "μεγάλη επικινδυνότητα από άποψη πυροπροστασίας (υψηλή συγκέντρωση ατόμων, μεγάλη ποσότητα εύφλεκτων και λοιπόν επικινδύνων ουσιών κτλ)"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Άρτας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ετήσια άσκηση ετοιμότητας – εκπαίδευσης προσωπικού που αφορά εγκαταστάσεις με μεγάλη επικινδυνότητα από άποψη πυροπροστασίας (υψηλή συγκέντρωση ατόμων, μεγάλη ποσότητα εύφλεκτων και λοιπόν επικινδύνων ουσιών κτλ)
   Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο του υπογείου και του 2ου ορόφου του Δημαρχείου και διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου και από το υπόγειο του κτιρίου.
   Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με 3 οχήματα που έφτασαν στο χώρο του συμβάντος σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυροπροστασίας του Δημαρχείου. Έγινε εγκατάσταση χαμηλής πίεσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο υπόγειο και τον 2ο όροφο. Ο απεγκλωβισμός των πολιτών έγινε με την χρησιμοποίηση του βραχιονοφόρου οχήματος της Υπηρεσίας από τον 2ο όροφο.
   Παράλληλα έγινε και ανάπτυξη του διασωστικού στρώματος για απεγκλωβισμό από τον 1ο όροφο. Έγιναν επίσης απεγκλωβισμοί τραυματισθέντων ατόμων από ομάδα διάσωσης με χρήση φορείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.