26 Μαρ 2013

Κλείνει και το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στην Χαλκίδα

Αυτές είναι οι επενδύσεις κκ Ολάντ, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη;

Και θα κάνουμε κάτι επενδύσεις να, με το συμπάθιο...
   Θυμάστε όταν ήρθε ο Ολάντ στην Αθήνα; Θυμάστε πώς καμάρωνε ο Αντωνάκης μας; Θυμάστε την προαναγγελία γαλλικών επενδύσεων, την δημιουργία θέσεων εργασίας κλπ;
   Λοιπόν, σήμερα ανακοινώθηκε ότι κλείνει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στην Χαλκίδα. Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ είναι γαλλικών συμφερόντων, είναι της LAFARGE και επειδή η προπαγάνδα δεν σταματά ποτέ και οι γκαιμπελίσκοι αρέσκονται στο να παίζουν με τις λέξεις, το κλείσιμο ονομάζεται... "Αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής της ΑΓΕΤ Ηρακλής"!!!
   Αντιγράφω λοιπόν από το επίσημο site της εταιρείας: "Η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας παύει οριστικά. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία παραγωγής τσιμέντου και ενεργειών για νέες δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ανταγωνιστική και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της. 
   Ωστόσο, παρά τις σχετικές προσπάθειες το εργοστάσιο της Χαλκίδας υπέστη σοβαρή μείωση πωλήσεων λόγω της συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου, κατά 80% από το 2008 έως σήμερα. Σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο
   Η εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης έχει άμεση ισχύ
   Δέσμευση και επιδίωξη της εταιρείας είναι η προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Χαλκίδας στους 236 εργαζομένους, οι οποίοι επηρεάζονται. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοστασίου σε διαβούλευση ως προς την διακοπή των συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.