14 Δεκ 2012

Μήπως οι δήμαρχοι προσπαθούνε να εκτονώσουν το κλίμα;

Περίεργες απόψεις και παρελκυστική τακτική

   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι δήμαρχοι της χώρας.
   Η συγκέντρωση ήταν μικρή σε σχέση με τον αριθμό των αιρετών και, κυρίως, απουσίαζαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία. Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έχει τη βασική ευθύνη, καθώς επέλεξε να μην κλείσει τους Δήμους τη μέρα αυτή και να μην εντάξει και τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις.
   Είναι προφανές πλέον, ότι οι συγκεντρώσεις αυτές λειτουργούν εκτονωτικά για το τεταμένο κλίμα που υπάρχει στην Αυτοδιοίκηση.
   Στη διάρκεια της κινητοποίησης, το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ αμέσως μετά και με τους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
   Οι τρεις πρώτες συναντήσεις ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις αναγνωρίζεται απ’ όλους ο κρίσιμος ρόλος της Αυτοδιοίκησης, η αναγκαία στήριξη του και η αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση στους αιρετούς!!! Σαν να μην κυβερνούν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι.
   Και ο Πρόεδρος της Βουλής και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την άποψη ότι και τα φυσικά πρόσωπα που υπηρετούν τον θεσμό, αλλά και ο ίδιος ο θεσμός θα πρέπει να στηριχθούν, δεδομένου ότι σηκώνουν αποκλειστικά το σύνολο της προνοιακής και κοινωνικής πολιτικής, ενώ διατηρούν ακόμα την ικανότητα να παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη!!! Τα συμπεράσματα δικά σας…..
   Με τους υπουργούς της Κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν αυτά που είχαν ειπωθεί πριν από τρεις μήνες. Τα δεδομένα, πλέον γίνονται ζητούμενα και εκλαμβάνονται ως παροχές. Αυτή η παρελκυστική ταχτική επιχειρεί να συσκοτίσει τα πράγματα ή να αλλάξει την πραγματικότητα… το μαύρο, άσπρο.
   Τα ποσά, λοιπόν, τα οποία θα εκταμιευτούν στους δήμους της χώρας, μέχρι τέλος του έτους, στα πλαίσια εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012, είναι το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012, ποσού 109 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ, ποσού 199 εκ. ευρώ (149 & 50). Ωστόσο, δε δεσμεύθηκαν για το 12ο δωδεκατημόριο, την καταβολή δηλαδή των 97 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Δεκεμβρίου, μέσα στο τρέχον έτος.
   Αναφορικά με τους εργαζόμενους δεν σημειώθηκε καμία υποχώρηση από την κυβέρνηση, αντίθετα μάλιστα εκδηλώθηκε επίθεση:
   Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, απορρίπτει όλα τα αιτήματα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, επιμένοντας στην άμεση και καθολική εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ δεν έχει καταγράψει τα κενά στα οποία, υποτίθεται ότι θα μετακινήσει τους δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς.
   Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να απεργήσουν το επόμενο τετραήμερο απ' όλες τις εργασίες, ενώ την Κυριακή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.
   Η άποψη που εκφράστηκε από κάποια μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής, αναφορικά με την μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα υφιστάμενα κενά», διαφαίνεται ως μία συμφωνία (;) με τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.