30 Σεπ 2011

Σώστε το γεφύρι!!!

- Κραυγή αγωνίας για τη γέφυρα Πλάκας
- Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης λόγω διάβρωσης

του Κώστα Μπατσή

Το μεγαλύτερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων που βρίσκεται στη θέση Πλάκα του Νομού Ιωαννίνων κινδυνεύει να καταρρεύσει.  
Το μισό πέλμα του δεξιού τμήματος έχει υποστεί διάβρωση που οφείλεται στη ροή του ποταμού Αράχθου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης..  

Συνιστάται η άμεση αποκατάσταση και η επισκευή του καθώς αποτελεί σημαντικό και μοναδικό μνημείο της ιστορίας του τόπου.
Είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Ηπείρου που και στο παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη διατήρηση του γεφυριού της Πλάκας.
Στο παρελθόν το ιστορικό μνημείο σώθηκε αφ΄ενός από τη μανία των Γερμανών (παγίδευση ναρκών) και αφ΄ετέρου της υδροηλεκτρικής εκμετάλλευσης (φράγμα) των ημετέρων.
Θα ήταν λοιπόν άδικο τώρα να αφεθεί στην τύχη του, λόγω αμέλειας και αδιαφορίας της Πολιτείας.

Καχριμάνης: Επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου Άρτας

- Προωθούνται αποφάσεις για την κατάργηση του τελωνείου Άρτας;
- Η συνέχιση της λειτουργίας του είναι επιβεβλημένη
- Χειρίζεται πάνω από 3.500 υποθέσεις ετησίως
- Κατατάσσεται στην 3η θέση ανάμεσα στα τελωνεία της Ηπείρου

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη έγινε με βάση ενδείξεις, ότι προωθείται απόφαση για την κατάργηση του τελωνείου Άρτας.
Έτσι, στο σημερινό του έγγραφό ο Περιφερειάρχης, επαναφέρει το ζήτημα του Τελωνείου της Άρτας, για το οποίο σε έγγραφο που είχε αποστείλει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 τόνιζε και τα εξής:

«Η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου είναι επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα και για την Πολιτεία, καθώς από στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη μας, προκύπτει ότι

Τη Δευτέρα η εκλογή του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Αρτινή εκπροσώπηση με τον Χρήστο Παπάζογλου

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 500 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 325 είναι οι δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.
Την ΠΕΔ Ηπείρου εκπροσωπούν ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόντας και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Αρταίων Χ. Παπάζογλου.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα εκλέγονται είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει 45 υποψηφίους (30 δημάρχους και 15 δημοτικούς συμβούλους).

Προσοχή: Κυκλοφορούν καλόγριες-"μαϊμού"!

- Συνελήφθησαν 4 στην Πρέβεζα να προσπαθούν να πουλήσουν εικόνες και σύμβολα της Εκκλησίας
- Και στην Άρτα παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο:
"Συνελήφθησαν, χθες το πρωί (29-09-2011) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις (4) ημεδαπές, ηλικίας 54, 23, 39 και 50 ετών αντίστοιχα, για απάτη και αντιποίηση στολής.
Ειδικότερα, χθες το πρωΐ στην Πρέβεζα, οι τέσσερις δράστιδες, από κοινού, φορώντας στολή αδελφών ορθόδοξου δόγματος (μοναχών) και επικαλούμενες την ιδιότητα αυτή, παρακινούσαν περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων να αγοράσουν από αυτές εικόνες και σύμβολα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση.

Και στην Άρτα
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα περιστατικά και στην Άρτα και συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι

Τα καυδιανά δίκρανα

Ούτε κάτω από Π περνάω, ούτε από Γ κρεμιέμαι

Η φράση "περνώ μέσα από τα καυδιανά δίκρανα" σημαίνει "αναγκάζομαι να υποστώ ταπεινώσεις".
Η φράση προέρχεται από την ταπεινωτική ήττα του ρωμαϊκού στρατού στο Καύδιο, στην Αππία οδό, όπου ο ρωμαϊκός στρατός υποχρεώθηκε να περάσει κάτω από ένα ζυγό. Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν τρία δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα δύο μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π.
Αυτό συνέβη κατά τον δεύτερο Σαμνιτικό πόλεμο, όπου ο ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε από τους Σαμνίτες, των οποίων ο στρατηγός Πόντιος Ερέννιος ανάγκασε τους νικημένους Ρωμαίους να περάσουν κάτω από τον ταπεινωτικό ζυγό.

Μιας και ο ΝΑΣ αναφέρθηκε ονομαστικά στο άτομό μου στις "Επισημάνσεις" της 28ης Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να του πω ότι συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα έγραψε, εκτός από ένα πράγμα, στο οποίο διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια, όπως θέλετε εσείς:

Χέρι στους μισθούς των οφειλετών βάζει η εφορία!

Κατάσχονται μισθοί και συντάξεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ακόμη και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις και ήδη είκοσι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών από την εφορία για ανεξόφλητα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Β. Αλεβιζόπουλου:
"Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις. Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζόμενους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας, θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και το φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011.
Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους στο σημείο που είναι η χώρα. Αλλά είναι ανάλγητο και απαράδεκτο να έρχεται το κράτος και να σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης.
Θα οδηγήσει στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχει ως αποτέλεσμα και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων" είπε.

Απαλλαγείτε από το χαράτσι, πληρώνοντας μόλις 0,11 ευρώ

- Ανήκετε στους τυχερούς που εξαιρούνται από την πληρωμή του τέλους ακινήτων;
- Ενημερώστε το υπουργείο Οικονομικών με ένα απλό sms, που κοστίζει μόνο 0,11 ευρώ.

Γραπτό μήνυμα θα πρέπει να στείλουν οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ή όσοι θα επιβαρυνθούν με τον ειδικό χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ έτσι ώστε να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Να το πω και στον Πάγκαλο, που δυσκολεύεται να πληρώσει
Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και αφού επεξεργαστούν τα στοιχεία θα πάρετε απάντηση για το αν δικαιούστε την απαλλαγή ή την ειδική φορολόγηση.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, παραδίδει στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα.
Πώς το στέλνετε;
Γράφετε ΕΤΑ, αφήνετε ΚΕΝΟ, γράφετε το ΑΦΜ σας, αφήνετε ΚΕΝΟ, γράφετε τον αριθμό παροχής σας και το στέλνετε στο 54160.
Αν δεν έχετε στείλει το γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να

Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα!

- Προωθούνται άμεσα απολύσεις γιατί δεν "προχωράει" η εφεδρεία
- Ποιοί κινδυνεύουν άμεσα
- Σήμερα οι αποφάσεις με την τρόικα, την Κυριακή η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο

Ένα πράγμα έκαναν ξεκάθαρο οι αξιωματούχοι της τρόικας στον Ε. Βενιζέλο. Δεν θα δεχθούν καμία καθυστέρηση και για κανέναν λόγο. Ειδικά όπως σε περιπτώσεις όπως η εργασιακή εφεδρεία η μόνιμη επωδός είναι εσείς την προτείνατε, εσείς θα βρείτε και λύσεις στα προβλήματα.
Με λίγα λόγια η τρόικα στο αίτημα Βενιζέλου για παράταση ώστε να παρακαμφθούν τα νομικά κολλήματα η απάντηση ήταν όχι, είτε ενεργοποιείται η εφεδρεία και φεύγουν 30.000 εφέτος με αυτό το μέτρο, είτε απολύετε αντίστοιχο αριθμό ατόμων.
Στην περίπτωση που δεν βρεθεί τρόπος να συμπληρωθεί το “μαγικό” νούμερο 30.000 τότε αυτοί που θα βρεθούν σε θέση κινδύνου άμεσης απόλυσης θα είναι οι

29 Σεπ 2011

Κατασχέθηκαν πάνω από 113 κιλά χασίς στην Άρτα.

- Προηγήθηκε καταδίωξη στην Ιόνια οδό
- Σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του 48χρονου οδηγού

Χθες (28-09-2011) το βράδυ, στην Ιόνια Οδό Άρτας, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας άντρας.
O οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα στην Αμφιθέα Άρτας και τράπηκε σε φυγή, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) μεγάλοι σάκοι που περιείχαν εξήντα τέσσερα (64) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (113. 635) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οδηγός του οχήματος ήταν 48χρονος ημεδαπός.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 48χρονου δράστη συνεχίζονται, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου για τα μέτρα της κυβέρνησης

Εκφράζουν ομόφωνα την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων νυν Περιφέρειας Ηπείρου και τα μέλη του μετά τη συγκέντρωση των υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτηση 
και την αντίθεσή του

στα οικονομικά μέτρα της ασκούμενης Κυβερνητικής Πολιτικής και στο σχεδιασμό της περί Εργασιακής Εφεδρείας και Απολύσεων, αφού μοναδικό στόχο έχουν να εξαφανίσουν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ετών και να φορτώνουν στην πλάτη των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων τα βάρη με εξοντωτικούς φόρους, εισφορές, μείωση μισθών και συντάξεων.

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων Ν. Άρτας του "Ήπειρος Τόπος να Ζεις".

- Με αφορμή πληροφορίες για κατάργηση του Τελωνείου Άρτας 
- Η παραμονή του είναι αναγκαία για την οικονομία της περιοχής
- Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις

Ενόψει των συγχωνεύσεων Δημοσίων Υπηρεσιών και με αφορμή πληροφορίες περί επικείμενης κατάργησης του Τελωνείου Άρτας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η παραμονή και συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου Άρτας αποτελεί αναγκαιότητα για την οικονομία της περιοχής για τους εξής λόγους:

- Οι επιχειρήσεις της Άρτας σήμερα, διαμέσου του συγκεκριμένου τελωνείου, εξάγουν τα προϊόντα τους σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ελβετία, Αλβανία, Κροατία, Ρωσία, Μολδαβία, FYROM, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Βόρεια Κορέα, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

- Επιχειρήσεις όπως Ιχθυοκαλλιέργειες, Συσκευαστήρια Εσπεριδοειδών, πτηνοτροφικές μονάδες, ελαιουργικοί Συνεταιρισμοί, Τυροκομικές μονάδες, Συσκευαστήρια Ακτινιδίων,

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικά προγράμματος στη Δημοτική Πινακοθήκη

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 1 μ.μ.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας Γ. Μόραλης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της ρόλου θα εντάξει στην λειτουργία της εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κάθε Σάββατο.
Καλεί όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως εμψυχωτές των προγραμμάτων αυτών να έρθουν σε μια πρώτη συνάντηση - ενημέρωση στην Πινακοθήκη Άρτας το Σάββατο 1 Οκτώβρη στις 13:00. , προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία επιλογής.
Προϋπόθεση: Απόφοιτοι της Α.Σ.Κ.Τ. ή συναφούς αντικειμένου σπουδών.

Παρέμβαση Καχριμάνη στον Χρυσοχοΐδη

- Το όριο του 40% είναι αποτρεπτικό για επενδύσεις
- Δεν μπορούν να προχωρήσουν επενδύσεις στην Ήπειρο

Tην εξάλειψη ενός αντικινήτρου για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο (3908/2011) ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στον περιορισμό που έχει τεθεί ως προς την αναλογία του ενισχυόμενου κόστους για τις κτιριακές εγκαταστάσεις κτιρίων, των έργων υποδομής και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, που δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά το 40% της επένδυσης.
Ο περιορισμός αυτός ειδικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως διαπιστώνεται από τα πρώτα στάδια εφαρμογής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, λειτουργεί αποτρεπτικά για επενδύσεις σε

Θυμάται κανένας πότε έκλεισε "προσωρινά" ο δρόμος;

- Για πόσο ακόμη θα "περιμένουνε" να πέσει; 
- Τι πρέπει να γίνει για να κινηθούν οι υπηρεσίες; 

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η οδός Μητροπολίτη Ιγνατίου, που είναι ένας κλειδαμπαρωμένος δρόμος. Καταλήγει στην οδό Κύπρου, πράγμα το οποίο θεωρώ λογικό, μιας και τέτοιοι δρόμοι συναντώνται μόνο στην "Πράσινη Γραμμή" στη Λευκωσία!
Το κλείσιμό της ήταν "προσωρινό", μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στην σκεπή του διατηρητέου αρχοντικού Παπακώστα και να αρθεί η επικινδυνότητα για την διέλευση πεζών και οχημάτων.
Έβαλαν λοιπόν τα κάγκελα, έκαναν τον διπλανό δρόμο, την οδό Μπιζανίου, διπλής κατεύθυνσης και

Κανένας δεν εξαιρείται από το "ραβασάκι" της ΔΕΗ!

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους εξαιρούνται από το χαράτσι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε όλους τους πελάτες της Δ.Ε.Η. θα αποστέλλεται το έγγραφο για την καταβολή του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, είτε εξαιρούνται από το μέτρο είτε όχι.
Όσοι εξαιρούνται θα πρέπει να μεταβαίνουν σε τοπικά υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η. και να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να αφαιρείται το ποσό του τέλους.

Υπενθυμίζω ότι από το χαράτσι απαλλάσσονται «οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ και τα 4.000 ευρώ για κάθε τέκνο, η περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και η τιμή ζώνης δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ».
Οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ καθώς και οι ανάπηροι (άνω του 80%) απαλλάσσονται μόνο από τους περιορισμούς της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό το ειδικό τέλος για αυτές τις κατηγορίες παραμένει στα 0,5 ευρώ /τ.μ. ανεξάρτητα όμως από την αξία και την παλαιότητα του ακινήτου.

28 Σεπ 2011

Αποκλεισμός του Περιφερειακού στο ύψος του Δημαρχείου

από εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων.

Σε κατάληψη του Δημαρχείου και σε αποκλεισμό της Περιφερειακής οδού, μπροστά από το Δημαρχείο, προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αρταίων, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα.

Ο αποκλεισμός του δρόμου κράτησε μισή ώρα, από τις 12 έως τις 12:30 μ.μ. και κατά τη διάρκειά του δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν πανελλαδικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήψεις δημαρχείων από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και με συμβολικούς ημίωρους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών.



Πάντα φταίει το αφεντικό

Την Δευτέρα το βράδυ δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο σε διάδρομο του δημαρχείου Άρτας.
Συνέβηκε μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, μπροστά σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Όπως καταλαβαίνετε, διέρρευσε αμέσως και επειδή δέχομαι πλήθος τηλεφωνημάτων με κουτσομπολίστικη διάθεση, θα ήθελα να διηγηθώ μια ιστορία.
Πριν πολλά χρόνια στα Γιάννενα υπήρχε ένας σκύλος σε μια αυλή που μόνιμα γαύγιζε και έδειχνε τα δόντια του.
Κάποια στιγμή ξέφυγε ορμώντας σε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του, και με δάγκωσε στο πόδι, στέλνοντάς με στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω (αντιλυσσικό, ράμματα κλπ).
- Από ποιόν νομίζετε πως ζήτησα τον λόγο; Από τον σκύλο ή το αφεντικό του;
- Εναντίον ποιού στράφηκα (και τελικά δικαιώθηκα); Του σκύλου ή του αφεντικού του;
- Ποιός μου πλήρωσε το παντελόνι, τα νοσήλια, την ψυχική οδύνη; Ο σκύλος ή το αφεντικό του;

Τι αλλάζει σε φοροαπαλλαγές και αποδείξεις

-Ψαλίδι σε:
τόκους στεγαστικών δανείων
ιατρικές δαπάνες
ασφάλιστρα ζωής 
-Πρέπει να μαζέψουμε περισσότερες αποδείξεις

Στα 5.000 ευρώ ορίζεται το αφορολόγητο για το σύνολο εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2011.
Ανάλογες περικοπές θα γίνουν σε όλες τις φοροαπαλλαγές, όπως είναι οι τόκοι στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές δαπάνες, τα ασφάλιστρα ζωής, ανέφερε o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, το αφορολόγητο όριο για τους νέους έως 30 ετών και για συνταξιούχους άνω των 65 ετών που...

27 Σεπ 2011

Απόπειρα αυτοκτονίας από επιχειρηματία στην Άρτα

-Η απόγνωση τον οδήγησε σε γκρεμό στο Κορφοβούνι 
-Σώθηκε από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας

Το βάρος από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, ήταν ασήκωτο για τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος από την Άρτα. Μπροστά στα μάτια των συγγενών του, μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε με προορισμό έναν γκρεμό στο Κορφοβούνι. 
Όμως, η οικογένειά του ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Δεκάδες αστυνομικοί έσπευσαν ταχύτατα στην περιοχή και, μέσα σε λίγα λεπτά, εντόπισαν το αυτοκίνητο του επίδοξου αυτόχειρα και το κύκλωσαν ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί. Μια ειδική διαπραγματεύτρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας άρχισε να συνομιλεί μαζί του και, μετά από πολύωρη συζήτηση, κατάφερε να τον μεταπείσει.
Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Άρτας, όπου παρακολουθείται από ειδικούς.

Πληροφορίες του Τηλεβόα αναφέρουν ότι πρόκειται για γνωστό ιδιοκτήτη ΠΡΟ-ΠΟ στην Άρτα που δεν άντεξε την οικονομική πίεση και θεώρησε ότι αυτή η κίνηση θα τον έβγαζε από το αδιέξοδο.

Αυτοσυστήνομαι

και εξηγούμαι

Είμαι ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος, γνωστός και ως "Τηλεβόας".
Η τελευταία κοινοποίηση στο site "Αρτινός Τύπος" με τίτλο "Ο Τηλεβόας θα συνεχίσει" ήταν αρκετή για να αλλάξουν οι κωδικοί (χωρίς να προειδοποιηθώ) στο site.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες που γίνεται απόπειρα φίμωσής μου -αυτή την φορά πραξικοπηματικά- καθώς η εν κρυπτώ αλλαγή των κωδικών είναι μια ενέργεια που καταδεικνύει την αγωνία κάποιων να σιγήσει μια ενοχλητική φωνή.
Το site "Αρτινός Τύπος" που στήθηκε μια μέρα του Αυγούστου, με την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να δώσει κάτι διαφορετικό, έπαψε να είναι πια προϊόν συνεργασίας και σύνθεσης και γίνεται κάτι άλλο.
Δεν μπορώ να έχω υπερβολικές απαιτήσεις, δεν μπορούν να σταθούνε όλοι όρθιοι στις πιέσεις.
Ευτυχώς όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
 
Συνεχίζω ακάθεκτος στο http://tilevoasartas.blogspot.com απερίσπαστος και με πολύ μεγαλύτερη όρεξη.
 
ΥΓ: Είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η διάδοση της πληροφορίας δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα περιβάλλον απόλυτης ηλεκτρονικής δικτύωσης.

Ο Τηλεβόας θα συνεχίσει...

Λυπάμαι παιδιά, πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο...

λογοκρισία: θηλυκό
- ο έλεγχος που ασκείται από κάποια εξουσία στις διάφορες εκφάνσεις του λόγου (κυρίως στα ΜΜΕ) και της τέχνης με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών και απόψεων, οι οποίες είναι αντίθετες προς τις αρχές της εξουσίας
- (γενικότερα) η παρέμβαση που περιορίζει την πευματική δράση κάποιου

τηλεβόας: αρσενικό
Όργανο σε σχήμα χωνιού, το οποίο αυξάνει την ένταση της φωνής του ατόμου που το χρησιμοποιεί, βοηθώντας σε ανακοινώσεις και αναγγελίες σε μεγάλο αριθμό ατόμων.